29
juny

Brown v. Board of Education

Escrit per : Altacapa Categoria: Educació l'any: 2007

 

hdbrown.gif

El cas “Brown contra la Junta d’Educació” de l’any 1954 està considerat als USA com una de les fites més importants en la lluita pels drets civils aplicats a l’àmbit de l’educació, va marcar la fi de la segregació entre nens blancs i negres als col·legis públics americans i posteriorment va inspirar la política de discriminació positiva, que portava en bus els nens negres dels barris deprimits als col·legis de les zones riques i posteriorment instituïa les quotes en l’administració per a les minories, cosa que va afavorir per exemple l’existència de jutges negres o hispans. Ara la US Supreme Court (el Tribunal Suprem), controlat per jutges conservadors nomenats per Bush, ha declarat que la històrica sentencia (completa en anglès) del cas Brown és anticonstitucional.

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Brown v. Board of Education"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: Un plaer compartir amb tu taula, projectes i inquietuds, nodrir, al mateix temps, cos i esperit. Moltes gràcies, amic!
  • Michael Kirkegaard: Gracias Màrius Domingo per esmentar el meu treball al bloc.
  • Jaume: Hola Màrius, Sóc el Jaume Montané , l'actor que va fer de Tiberi. Ara buscava informació sobre el TARRACO VIVA d'enguany, i ja a punt de ta

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]